X
    Categories: Aperatif TariflerYemek TarifleriSebze Yemekleri

Fırında Kabak Mücver Tarifi

firinda kabak mücver tarifi

Fırında Kabak Mücver Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Alışmış olduğunuz mücveri unutun… Fırında Kabak Mücver daha sağlıklı ve tıpki kek gibi pofuduk oluyor 😉

Malzemeler

  • 3 orta boy kabak
  • 1 bardak peynir(lor)
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1-2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 adet taze soğan
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,karabiber
  • 3 yumurta

Fırında Kabak Mücver Yapılışı

  1. Kabakları soyup rendenin iri tarafından geçiriyoruz. Suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz. Üzerine küçük küçük doğranmış taze soğanı, maydanozu, dereotunu peyniri, yağı ve çırpılmış yumurtayı ekliyoruz. bir güzel karıştırıyoruz.
  2. Karışıma tuzu, kararbiberi, 1 bardak unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamına bakıp gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Çok sulu değil ama akışkan olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.
  3. Yağlanmış borcamınızın içine hazırladığımız harcı güzelce yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Fırında Kabak Mücver hazırdır. Ilık servis edeniz. Afiyet olsun.

simge serçe: