X
    Categories: Yemek TarifleriTavuk Yemekleri

Fırında Bütün Tavuk Tarifi

firinda bütün tavuk tarifi

Fırında Bütün Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 70 Dakika

Davet sofralarında et yemekleri olmazsa olmazlardır. Hele ki bir de kolay ve lezzetliyse tadından yenmez 🙂 Pişme süresi birazcık uzun ama hazırlaması çok kolay olan Fırında Bütün Tavuk Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet tavuk
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, maydanoz
  • Fırın poşeti

Fırında Bütün Tavuk Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu temizleyip bir güzel yıkıyoruz. Genişce bir karıştırma kabında salçaları, zeytinyağını, defne yaprağını, baharatları, yoğurdu koyup güzelce karıştırıyoruz. Ve tavuğun hertarafini güzelce sosa buluyoruz.
  2. Fırın poşetinin içine tavuğu koyuyoruz. Ve bir kaç delik açıyoruz.(defne yapraklarını da koyuyoruz.)
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz. Çatalla batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Ve üzerinin güzelce kızarması için poşeti ortadan kesiyoruz. 10 dakika kadar daha pişirebiliriz.

Not

Fırında Bütün Tavuk Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun…

simge serçe: