X
    Categories: Meze TarifleriSebze Yemekleri

Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi

feslegenli-patlican-sarmasi

Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 30 dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Bu seferde Fesleğen kokulu mutfaklar bırakmaya geldik.Fesleğenli patlıcan sarması ana yemekler için mükemmel bir seçim olabilir.Şimdi de fesleğenli patlıcan sarmasının nasıl yapıldığını öğrenelim.

Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • yeteri kadar tuz
  • yeteri kadar karabiber
  • Çiçek yağ (patlıcanları kızartabilmek için)

Sosu için

  • 3 kaşık çiçek yağı
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • yeteri kadar tuz

Fesleğenli Patlıcan Sarmasının Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı çokta kalın olmucak şekilde uzunlamasına dilimlere ayıralım.Tuzlu su ayarlıyalım bir kabın içine ve kestiğimiz patlıcan dilimlerini tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Yarım saatlik sürenin sonunda patlıcan dilimlerimizi yıkayıp bir bez yada kagıt havlu yardımıyla kurulayalım.Bir tavanın içerisinde patlıcanlarımızı çiçek yağımızla kızartalım.Bir başka tavaya da bir miktar çiçek yağ koyarak 4 diş sarımsağımızı  ve 2 adet yemeklik biçimde doğranmış soğanlarımızı kavuralım.Küçük küçük doğranmış domateslerimizi ekleyerek kavurma işlemimize devam edelim.Tuzumuzu ve karabiberimizi de ilave edelim ve ocaktan alalım.Fesleğenlerimizi bu karışımın içine ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız karışımı dilimlediğimiz patlıcanların ucuna kayalım ve rulo şekli verelim.Patlıcanlarımızın hepsini bu şekilde yan yana dizelim ve fırın tepsimize yerleştirelim.

Sosun Hazırlanışı

  1. Bir tavaya 3 kaşık çiçek yağımızı ekleyelim.Üzerine rendelenmiş domatesimizi ve dövülmüş (doğranmış) sarımsaklarımızı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.Sosumuz hazır kıvama gelince tuzumuzu karabiberimizi ve şekerimizi de ekleyerek karıştıralım.Sosumuzu ocaktan alarak hazırladığımız patlıcan sarmalarımızın üzerinde gezdirelim ve artık mis gibi fesleğen kokulu yemeğimiz hazır.

Not

Afiyet Olsun

duygu: