X
    Categories: Balık ve Deniz Ürünleri

Fener Balığı Şiş Tarifi

fener-baligi-şiş-tarifi

Fener Balığı Şiş Tarifi

Kaç Kişilik: 2-3

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Feseleğen ve defne yaprağının verdiği mükemmel koku ve lezzet fener balığına çok yakışıyor. Fener balığı şiş tarifimiz mutfaklarınızın kapısını tekrar aralıyor. Hadi fener balığı şişin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Malzemeler

  • 300 gram şişlik fener balığı
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivri biber

Marinesi için

  • 1 tane defne yaprağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 adet tane karabiber
  • 1 tane limonun suyu
  • Yarım demet fesleğen

Fener Balığı Şiş Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak fener balığımızı suda iyice yıkayıp süzüyoruz. Bir kabın içine 4 tane defne yaprağımızı, yarım çay bardağı zeytinyağımızı, 5 adet tane karabiberimizi, 1 tane limonun suyunu kabımıza ilave ediyoruz. Fesleğenlerimizi ince ince kıyıp kabımıza ilave edip iyice karıştırıyoruz. Balıklarımızı bu sosun içinde iki saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Fener balıklarımızı 2 saatin sonun şişe diziyoruz ve aralarına domates biber ekliyoruz.

Not

ener balıklarımız piştikten sonra servise hazır hale geliyor, afiyet olsun.

duygu: