X
    Categories: Mutfak NotlarıKış ve Yaz Hazırlıkları

Fasulye Turşusu Tarifi

Fasulye Turşusu Tarifi

Fasulye Turşusu Tarifi

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Hem kolay hem de çok lezzetli olan fasulye turşusu tarifimi veriyorum. 10 gün içinde turşumuzu kullanabileceğiz hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 kilo kadar taze fasulye
  • 1 litre kadar su
  • 1 çay bardağı ile üzüm sirkesi
  • 1 baş kadar sarımsak
  • 2 kaşık turşuluk tuz
  • 1 tatlı kaşığı ile limon tuzu
  • 2 litre kadar su
  • 2 litre kadar buzlu su

Fasulye Turşusu Tarifinin Yapılışı

  1. Fasulyelerimizi bütün olarak yıkayalım ve güzelce kılçıklarını ayıklayalım. 2 litre suyumuzu kaynatıp içine fasulyelerimizi koyalım. 3 dakika kadar kaynatalım.
  2. Fasulyelerimizi buzlu suya koyalım ve şoklayalım. 2 litrelik kabımızın içine fasulyelerimizi dik olarak dizelim. Aralarına ve altına sarımsak yerleştirelim.
  3. Bir kabın içinde de sirkemizi, 1 litre suyumuzu, tuzumuzu ve limon tuzumuzu karıştıralım.  Kavanozumuzun içine dökelim. Kavanozumuzu serin güneş almayan bir yere koyalım ve 10 gün sonra kullanabiliriz.

Not

Afiyet olsun.

simge serçe: