X
    Categories: Yemek TarifleriEt YemekleriPilav Tarifleri

Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Ramazan ayında her gün iftarda ne yemek pişirsem sorusu hepimizin ortak derdidir. Bugün sizlere severek yaptığım ve çok severek yenilen etli pilav tarifini paylaşıyorum.

Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 bardak basmati pirinç
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • ince çekilmiş karabiber
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Pilav Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını koyup üzerine irice doğranmış soğanları koyuyoruz ve biraz kavuruyoruz. Üzerine etleri koyup 10 dakika kadar kısık ateşte birlikte kavurmaya devam ediyoruz. kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz ve etlerin suyunu salmasını bekliyoruz.Suyunu salınca biraz tuz ve karabiber ile lezzeti artıyoruz.
  2. Başka bir tencereye tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz. Kırmızı biberi minicik doğrayıp biraz yağ ile birlikte kavuruyoruz. Pirinçlerimizi yıkayıp süzdükten sonra ilave ediyoruz. Etin salan suyundan alıp piavın içine koyuyoruz. Yeterli gelmezse kaynar su ilave edebilirsiniz.
  3. Pilav pişince servis tabağına alıp üzerine pişen etleri üzerine koyarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Not

Etli pilav tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: