X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriSebze Yemekleri

Etli Patlıcan Yemeği

Etli Patlıcan Yemeği

Etli Patlıcan Yemeği

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Tencere yemeklerinin vazgeçilmezi etli patlıcan yemeği tarifi kolayca hazırlanıyor ve sofralarınızda yerini alıyor.Mutfakta fazla zaman geçirmeden ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz etli patlıcan tarifine hemen geçelim.

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan (yemeklik doğranmış)
  • 200 gr. kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz

Etli Patlıcan Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi haşlanması için tenceremize alıyor ve üzerini üç parmak geçecek kadar su ekleyerek ocağımızda kaynaması için bırakıyoruz.
  2. Diğer taraftan döküm tencere içerisine sıvı yağımızı ekliyor ve soğanımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından üzerine salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra etlerimizi de ilave edip şöyle bi çeviriyoruz.
  3. Akabinde alacalı soyup doğradığımız patlıcanları, et suyu ve tuzu ekleyip patlıcan yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Not

Etli patlıcan tarifi gerçekten çok lezzetli.Ama yemeklerinizin lezzetini daha da arttırmak için döküm tencere kullanmanızı öneririm.Lava döküm tencerelere buradan ulaşabilirsiniz.

duygu: