X
    Categories: Yemek TarifleriBakliyat Yemekleri

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat

Etli nohut yemeği görüntüsüyle ve de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecektir.Bu nefis etli nohut yemeği nasıl yapılır? görelim.

Malzemeler

  • 500 gr. ıslatılmış nohut
  • kuşbaşı et (kemiklide kullanabilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • sıvıyağ
  • tuz

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavurmaya başlayın sudan geçirdiğiniz kuşbaşı etleride ekleyip kavurmaya bırakın, et ve soğan kavrulunca salçaları ekleyin, önceden ıslatılmış nohutları üzerine ekleyin tuzunuda ilave edip 4-5 dk. daha kavurmaya devam edin.
  2. Nohutun üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp nohut ve etler yumuşayana kadar pişirin, pişirme işlemini düdüklü tencerede yaparsanız daha kolay pişecektir. yemeği dinlendirdikten sonra yanında pilavla servis yapabilirsiniz.

Not

Afiyet olsun.

simge serçe: