X
    Categories: Yemek TarifleriEt Yemekleri

Döküm Tencerede Et Yemeği Tarifi

döküm tencerede et yemeği

Döküm Tencerede Et Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Çocukluğumuzun unutulmaz lezzeti, annelerimizin vazgeçilmezi klasik et yemeği tarifinin üstüne pek yoktur. Et yemeklerinin lezzeti kullandığınız tencere ile doğrudan bağlatılıdır. Ben et yemekleri hazırlarken Lava döküm tencere kullanıyorum. Gerçekten et yemeklerine ayrı bir lezzet katıyor size de tavsiye ederim 🙂

Malzemeler

  • 500 gram dana/kuzu kuşbaşı
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 büyük domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz,karabiber

Döküm Tencerede Et Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle soğanımızı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Daha sonra döküm tencere mize zeytinyağını koyup soğan ve sarımsak ile birlikte hafifçe pembeleştiriyoruz. Üzerine etlerimizi koyup birlikte bir güzel karıştırıp orta ateşte üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatıyoruz.
  2. Etimiz pişerken domatesleri rendeliyoruz. Havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra tencerenin kapağını açıp üzerine rendekelnmiş domatesleri ve biber salçasını da ilave edip biraz karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz. 10 dakika sonra kapağını açıp havuçları koyuyoruz yine 10 dakika bekliyoruz.
  3. Havuçlar biraz yumuşayınca patatesleri de koyup güzelce karıştırıp orta ateşte yaklaşık 15 dakika daha pişmeye bırakıyoruz. Son olarakta tuzumuzu ve karabiberimizi de koyup son bir karıştırma yapıyp ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Et yemeği hazırdır. Bu leziz yemeğin lezzetini daha da arttırmak istiyorsanız demir döküm tencere kullanmanızı öneririm. Lava demir döküm tencerelere bu link’ten www.galeribeyaz.com/Kategori/oval-tencereler ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: