X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriEt Yemekleri

Et Şinitzel Tarifi

et şinitzel tarifi

Et Şinitzel Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Türkiye de şinitzel denildiğinde genellikle tavuktan yapıyorlar. Oysaki Avrupa ülkelerinin genelinde hep Et Şinitzel bulursunuz. Gelin bakalım nasıl oluyormuş 😉

Malzemeler

  • 2 dilim bonfile (inceltilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • Malzeme3
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ekmek kurusu
  • tereyağı
  • tuz,karabiber

Et Şinitzel Yapılışı

  1. Bir tabağı içine etleri koyuyoruz. arkalı önlü güzelce baharatlıyoruz. Bir tabağa un, başka bir tabağa ekmek kurusu, başka bir tabağa da yumurtaları çırpıyoruz.
  2. Kızartma tavamıza tereyağını koyup kızdırıyoruz. Etlerimizin iki tarafını da önce güzelce una, sonra yumurtaya ve son olarakta ekmeklere bandırıp tavamıza atıyoruz. Orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

Not

Et Şinitzel Tarifimiz hazırdır. Üzerine limon sıkılarak yenilmesini tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun.

simge serçe: