X
    Categories: Kek ve Tart TarifleriTatlı Tarifleri

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Kışa yavaş yavaş veda ederken özleyeceğimiz kış meyvelerinden efsanevi lezzetler hazırlayarak yeni sezonu karşılıyoruz.Bu yüzden bugün elmalı turta tarifi ile efsanevi bir kapanış yapalım 🙂

Malzemeler (Hamuru için)

  • 300 gr. un
  • 1 adet yumurta
  • 200 gr. tereyağı
  • 125 gr. şeker
  • 1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)

İçi için

  • 3 adet yeşil elma
  • 50 gr. toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım limon suyu

Elmalı Turta Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamurun üzerini streç film ile sarıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hamuru buzdolabından çıkarmaya yakın elmaların kabuklarını soyup, içini temizleyip küçük küçük doğruyoruz.Bir kaseye alıp karamaması için limon suyu gezdiriyoruz.Üzerine tarçın ve toz şekeri de ilave edip karıştırıyoruz.
  3. Dinlenen hamuru buzdolabında çıkarıp tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açıyoruz.Daha sonra yağladığımız tart kalıbına seriyoruz.Kenardan sarkan fazlalıkları kesiyoruz.
  4. Harcı da tart kalına hamurun üzerine yayıyoruz.Kestiğimiz parçaları biraz daha açtırarak tart kalıbının üzerini kapatıyoruz.Dilerseniz şeritler keserek de kapatabilirsiniz.
  5. Önceden 175 derece ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Not

Ben elmalı turta da hafif mayhoş tadı sevdiğimden yeşil elma kullandım dilerseniz siz kırmızı elma ile de hazırlayabilirsiniz.

duygu: