X
    Categories: Kurabiye TarifleriTatlı Tarifleri

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Cevizli Kurabiye Yapılışı

Elmalı Kurabiye Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Havalar soğumaya başladıysa, bizde hemen ev gezmeleri ve demli sıcak çay ikramları başlar. Hal böyle olunca kuru kuru çay ikram etmek olmaz tabii 🙂 Geçtiğimiz sene farklı tarifler denerken elmalı kurabiye yapmayı unutmuşum. Ama tekrar deneyince klasik tatlar gibisi olmadığını anladım 🙂 Elmalı kurabiye tarifini denerken sizler de isterseniz iç harcına sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.Ya da kurabiye’ye dilediğiniz şekli verebilirsiniz… Bu leziz elmalı kurabiye tarifini yapmanında yemeninde tadını çıkarın 😉

Hamuru için ;

  • Yarım bardak yoğurt
  • Yarım bardak pudra şekeri
  • 250 gram tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Harcı için ;

  • 3 tane elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım bardak dövülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Yapılışı

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. Üzerine şeker ve tarçını da ekleyip tavaya alıyoruz. Elmalar suyunu salana kadar kısık ateşte karıştırarak 10 dakika kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp cevizleri de ilave edip bir güzel karıştırıyoruz. Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz ve ılıması için biraz kenarda bekletiyoruz.
  2. Hamurunu hazırlamak için genişçe bir yoğurma kabına oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Üzerine yoğurt ve kabartma tozunu da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Son olarak yavaş yavaş birer bardak un ekleyerek güzel bir şekilde kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamur elinize yapışmayacak ve avcunuza alınca dağılmayacak şekilde olmuşsa kıvamı olmuş demektir.
  5. Elde ettiğimiz hamuru 4 parçaya bölüyoruz ve temiz bir tezhanın üzerine hafifçe un serpiyoruz. Hamurun bir parçasını serpilen unun üzerine koyup merdane ile yarım cm. kalınlığında açıyoruz.
  6. Yuvarlak ve büyükçe bir hamur elde etmek için tencere kapağıyla kesip kalanınını diğer hamurların yanına koyuyoruz.
  7. Yuvarlak hamuru 8 eşit üçgen dilime ayırıyoruz. Üçgenlerin sivri uçlarını tam kesmeden bıçak yardımı ile 3 çizgi atıyoruz. (3 uzun çizik,delik gibi) Daha sonra üçgenlerin geniş kısımlarına birer kaşık hazırladığımız iç harçtan koyup sigara böreği sarar gibi dikkatlice rulo yapıyoruz.
  8. Kalan hamurları aynı şekilde tamamlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyuyoruz.
  9. 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda sıcak sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.

Tarif Önerisi

Nefis ağızda dağılan elmalı kurabiye tarifi servise hazırdır. Ben bu tarifi klasik bir lezzet olan elma ile tercih ediyorum. Elma ile tarçının uyumu benim için vazgeçilmezdir. Ama sizler sevdiğiniz meyvelerle ya da reçel çeşitleriyle deneyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe: