X
    Categories: Mutfak NotlarıKış ve Yaz Hazırlıkları

Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli Tarifi

Kaç Kişilik: 10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Evde kalan elmaları değerlendirmenin en lezzetli hallerinden biri de elma reçeli yapmaktır.Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz elma reçeli tarifi kahvaltı sofralarında aranılan lezzet olmaya aday.

Malzemeler

  • 10 adet elma (kabukları soyulup, küçük doğranmış)
  • 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3 tane karanfil
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Elma Reçeli Tarifinin Yapılışı

  1. Tenceremize su ile şekeri alıp 5 dakika kadar kaynatalım.Elma, tarçın ve karanfili ekleyip, karıştıralım.
  2. Limon tuzunu da ekleyelim, elmalar yumuşayıp kıvam alana kadar kaynatalım.
  3. Kavanozlarımızı kaynar sudan geçirelim.Güzelce kurulayıp sıcak sıcak reçeli kavanozlara koyalım.Kapağını kapatıp kavanozları ters çevirerek serin bir yerde beklemeye alalım.

Not

Kavanozu açtıktan sonra elma reçelini buzdolabında saklamanızı tavsiye eder, afiyetler dileriz.

duygu: