X
    Categories: Yemek TarifleriEt YemekleriSebze Yemekleri

Ekşili Bamya Tarifi

ekşili bamya tarifi

Ekşili Bamya Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Ekşili Bamya Tarifinin yanında pilav çeşitlerimizden birini yapıp cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kilo bamya
  • 300 gram kuzu kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber

Ekşili Bamya Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede eti biraz sıvıyağ ile kavurduktan sonra biraz su koyup kapağını kapatıp suyu çekinceye kadar pişirin.
  2. Düdüklü tencerenin içine önce sıvıyağı üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve incecnik dilimlenniş sarımsağı ve eti birlikte 3-5 dakika çeviriyoruz.
  3. Üzerine salçayı da koyup cevirmeye devam ediyoruz. Ayıklanmış bamyaları da üzerlerine ilave ediyoruz. Tuzu, kararbiberi ve nar ekşisini de koyup üzerini örtecek kadar sıcak suyu ilave edip kapağını kapatıp orta ateşte 10 dakika kadar pişriyoruz. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kapağını aralık bırakıyoruz.

Not

Ekşili Bamya Tarifini sıcak servis yapınız. Afiyet bal şeker olsun…

simge serçe: