X
    Categories: Tatlı TarifleriŞerbetli Tatlı Tarifleri

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Dondurmalı İrmik Helvası

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Dondurmalı irmik helvası yaz kış demeden severek tüketeceğiniz tatlılardan biridir.Hatta bu dondurmalı irmik helvası tarifiyle balık restoranlarında yediğiniz helvalardan bile daha güzel olduğunu göreceksiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • çam fıstığı (arzuya göre)
  • tarçın
  • maraş usulü sade dondurma (içi için)

Dondurmalı İrmik Helvası Yapılışı

  1. Tenceremize tereyağını koyup eritelim,Ardından irmikleri koyalım rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Diğer tarafta su ve toz şekeri başka bir kapta kaynatmaya başlayalım.Toz şeker eriyene kadar kaynatmamız yeterlidir.
  3. İrmiklerin rengi dönmeye başlayınca ve kavruk kokular gelmeye başladığında şerbetimizle buluşturabiliriz.Yalnız burada ikiside sıcak olacağı için şerbeti yavaş yavaş eklemeye özen göstermeliyiz.Bu şekilde irmik şerbeti çekene kadar pişiriyoruz ve daha sonra ocağın altını kapatıp kapağı kapalı bir şekilde 10 dk. kadar demlenmeye bırakıyoruz.
  4. Son olarak bir kasenin dibine irmiğimizi koyup ortasına bir top dondurma ekleyerek tabağımıza ters çeviriyoruz.

Not

Dondurma ile buluşan irmik helvasının üzerine tarçın serperek servis edebiliriz, afiyet olsun.

duygu: