X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriEt Yemekleri

Döküm Tavada Izgara Bonfile Tarifi

Döküm Tavada Izgara Bonfile Tarifi

Döküm Tavada Izgara Bonfile Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Son yıllarda mutfağımdan eksik etmediğim Lava döküm tavaları hemen her yemekte kullanmaya çalışıyorum. Diğer tencerelere göre daha sağlıklı ve inanın bana daha lezzetli oluyor.

Malzemeler

  • 4 adet dana bonfile
  • zeytinyağı
  • kekik
  • biberiye
  • tane karabiber
  • tuz

Döküm Tavada Izgara Bonfile Yapılışı

  1. Öncelikle etlerimizi güzelce yıkıyoruz. Zeytinyağı, biberiye, karabiber, tuz ve kekik ile güzelce harmanlıyoruz. Streç film ile sarıp buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
  2. Döküm tavamızı yüksek ateşte güzelce ısıtıyoruz.
  3. Zeytinyağında dinlenen bonfilelerimizi ısınmış tavaya koyup arkalı önlü toplam 10 dakika pişiriyoruz. Çok pişmiş sevenler ocakta biraz daha fazla tutabilirler.

Not

Lava döküm tava ile hazırladığımız ızgara bonfile tarifimiz hazırdır. Sizler de ihtiyacınız doğrultusunda Lava döküm tava çeşitlerine www.galeribeyaz.com/Kategori/izgara-tavalari bu link’ten ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: