X
    Categories: Tatlı Tarifleri

Diş Buğdayı Tarifi

Diş Buğdayı Tarifi

Diş Buğdayı Tarifi

Kaç Kişilik: 12-14

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5-2 Saat Dakika

Diş buğdayı kutlamalarınızda çok kolay ve evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz diş buğdayı tarifimi veriyorum sizlere. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 750 gram kadar aşurelik buğday
  • 250 gram kadar nohut
  • 250 gram kadar pudra şekeri
  • 100 gram kadar dövülmüş fındık içi
  • 200 gram kadar dövülmüş ceviz içi
  • 100 gram kadar kuru üzüm
  • 200 gram kadar kuru kayısı
  • Renkli şekerler

Diş Buğdayı Tarifinin Yapılışı

  1. 1 gece önceden ıslatılmış nohutlarımızı yıkayalım ve tuzlayıp bol suda bir süre haşlayalım. Kayısılarımızı küçük parçalar halinde doğrayalım.
  2. Bütün malzemelerimizi bir kaba koyup karıştıralım ve servis yapacağımız kaplara dağıtalım.

Not

Diş Buğdayı tarifimiz servise hazır, afiyet olsun.

duygu: