X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriTavuk Yemekleri

Cordon Bleu Tarifi

Cordon Bleu Tarifi

Cordon Bleu Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Cordon Bleu tavuk yemeklerinin en pratiklerinden biridir.Cordon Bleu tarifimiz lezzetli olduğu kadar servis yapıldığında da göz zevkine hitap eder.

Malzemeler

  • 4 adet inceltilmiş tavuk göğsü
  • 4 dilim jambon
  • 4 kalın dilim kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • tuz,karabiber
  • kızartmak için sıvı yağ

Cordon Bleu Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü aldığınız yerde incelttirebilir veya evde bir et döveceğiniz var ise kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
  2. Daha sonra 1 parça tavuk göğsünü alıp içerisine 1 dilim jambon ve kaşar peyniri koyarak sarıyoruz.Tüm tavuklara aynı işlemi uygulayalım.
  3. Yumurtayı çırpıp bir kenara alalım.Diğer bir tarafta galeta unu, tuz ve karabiberi de karıştıralım.
  4. Sonrasında tavuklarımızı önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayalım.
  5. Son olarak önlü arkalı olarak güzelce kızartalım.

Not

Cordon bleu tarifini yaptığınızda sıcak servis etmenizi tavsiye ederim, afiyet olsun.

duygu: