X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriBugün Ne PişirsemTavuk Yemekleri

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Pizzacılarda yediğiniz gibi lezzeli çıtır tavuk parçaları tarifini vereceğim.Pizza, patates ikilisiniz tamamlayıcısı çıtır tavuk tarifini çok beğeneceğinizden eminim.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • tuz
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Çıtır Tavuk Parçalarının Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsünü iri parçalara ayırıyoruz.
  2. Bir tarafta yumurtayı çırpıyoruz.Ayrı bir kaba da galeta ununu tuzla karıştırıp koyuyoruz.
  3. Tavamıza yağımızı koyup, ocağın altını açıyoruz.
  4. Daha sonra tavuk parçalarını önce yumurtaya, ardından galeta ununa buluyoruz.Ve kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.

Not

Dışarıda bayıla bayıla yediğimiz çıtır tavuk tarifinin yapımı işte bu kadar kolay, şimdiden afiyet olsun.

duygu: