X
    Categories: Yemek TarifleriTavuk Yemekleri

Çıtır Tavuk Baget

cıtır tavuk baget tarifi

Çıtır Tavuk Baget

Kaç Kişilik: 4-5

Hazırlama Süresi: 20

Pişirme Süresi: 1 Saat

Çıtır Tavuk Bagetin sap kısımlarına alimünyum folyo ile sarıp evde fastfood günü yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kg. tavuk baget
  • 2 yumurta
  • 1 paket pane harcı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • sıvı yağ (kızartmak için)

Çıtır Tavuk Baget Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk bagetleri bir güzel yıkayıp tencereye aldıktan sonra üzerini örtecek kadar su ile doldurarak haşlıyoruz. Yeteri kadar haşlandıktan sonra tavukları içinden çıkartıp bir kaba ılıması için koyuyoruz.
  2. Kızartma tavasında sıvı yağı kızdırıyoruz. Bir kabın içine mısır ununu, diğer bir kabın içine galeta ununu ve son olarakta çırpılmış yumurtalarıda bir kaba alıyoruz.
  3. Bagetleri önce mısır ununa buluyoruz sonra yumurtaya ve son olarakta galeta ununa buluyoruz. Ve kızmış yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

Not

Tavuk bagetleri haşladıktan sonra derilerini çıkartabilirsiniz. Hem una daha kolay bulanıyor hemde daha sağlıklı oluyor. Ayrıca haşlanmış tavuk suyunuda dökmeyin yanına pilavı ya da çorbayı tavuk suyuna yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

simge serçe: