X
    Categories: Yemek TarifleriBalık ve Deniz ÜrünleriMeze Tarifleri

Çiroz Tarifi

Çiroz Tarifi

Çiroz Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çirozun en yaygın yenilme biçimi çiroz salatası, ana yemekte cacıkla birlikte sofranıza ve damak tadınıza renk katacaktır.

Malzemeler

  • 2 adet çiroz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2-3 yaprak beyaz lahana
  • 4-5 dal dereotu

Çiroz Yapılışı

  1. Çirozları, üzerine su serperek biraz nemlendirerek ocağın alevinde tütsüleyin. Sonra kağıt havluya sarıp havan tokmağıyla döverek yumuşatın. İri parçalar halinde ayıklayın.
  2. Çiroz parçalarını bir kaba alın ve üzerine sirke dökün. 2-3 saat sonra sirkeyi süzüp yeni sirke ilave edin.
  3. Beyaz lahananın üzerine çirozu ekleyip, ayıklanmış dereotunu da çiroz ile süsleyip servis edin.

Not

Afiyet olsun.

simge serçe: