X
    Categories: Aperatif TariflerYemek TarifleriDünya Mutfakları

Bruschetta Tarifi

Bruschetta Tarifi

Bruschetta Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

İtalyan mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan bruschetta tarifini vereceğim.Başlangıç için sofralarınızda tercih edebileceğiniz bruschetta tarifi sofralarınıza İtalyan esintileri katacak.

Malzemeler

  • 8 dilim ekmek
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet sarı kapya biber
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • birkaç dal fesleğen
  • tuz, karabiber

Bruschetta Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle domatesleri ve kapya biberi minik minik doğruyoruz.Ardından fesleğenleri ince ince kıyıp domateslerle karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sirke, tuz ve 2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırdıktan sonra bir süzgece alıyor ve suyunun süzülmesi için biraz bekliyoruz.Daha sonra zeytinyağını ekliyoruz.
  3. Bir taraftan da ekmelerimzi 170 derece ısıtılmış fırında hafifçe kızartıyoruz.Kızaran ekmeklerin üzerine 1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesip sürdürüyoruz.
  4. Ardından ekmeklerin üzerine önce lor peynirini yayıyor ve üzerine domatesleli karışımı koyduktan sonra servis edebilirsiniz.

Not

Bruschetta tarifi başlangıç ve aperatif için lezzetli bir tercih olacaktır.Şimdiden afiyet olsun.

duygu: