X
    Categories: Faydalı Tarif Bilgileri

Brokoli Haşlamanın Püf Noktaları

Brokoli Haşlamanın Püf Noktaları

Brokoli haşlamanın püf noktaları olarak daha sağlıklı ve lezzetli olabilmesi için 2 püf noktası vardır. İlki haşlama zamanı olup, diğer ise su miktarıdır.

Brokoliyi yayvan bir tavada haşlamak daha tercih edilebilir. Ayrıca su eklerken 1 su bardağı (200 ml) yerine biraz daha az su (150 ml)  koymak daha lezzetli yapacaktır. Yemeğin üzerine tuzu eklenip, tavanın kapağı kapatılarak pişirilir. Brokoli pişirilirken de önce yüksek, sonra kısık ateşte 7, en fazla 8 dakika haşlanabilir ve genellikle bu sürede suyunu tamamen çekiyor.  Sonra da üzerine zeytinyağı ve limon suyu ekleyerek, servis edilirse daha lezzetli olacaktır.

duygu: