X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi TarifleriYöresel Yemek Tarifleri

Boşnak Mantısı Tarifi

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Yöresel yemek tariflerinden biri olan Boşnak mantısı tarifi aslında börek gibi başlayan, sonrasında yoğurtla buluşarak mantıya dönüşen bir lezzettir.O zaman buyrun boşnak mantısı tarifine.

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • sıvı yağ (yağlamak için)
  • karabiber,pulbiber,tuz
  • yarım su bardağından biraz fazla ılık su

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

Boşnak Mantısı Yapılışı

  1. Öncelikle boşnak mantısı tarifi için hamurumuzu hazırlamak ile işe başlıyoruz.Un,zeytinyağı, tuz ve suyu bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruzArdından hamurumuzun üzerin kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye alıyoruz.
  2. Bir taraftan da kıyma, baharatlar ve tuzu bir kaba alıyoruz ve soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp güzelce karıştırıyoruz.İç harcımızı pişirmiyoruz, çiğden mantılarımızı dolduracağız.
  3. Ardından buzdolabında beklettiğimiz hamurumuzu alıyoruz ve yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.Ayırdığımız bezeleri tezgahımızı unlayıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına sıvı yağ sürerek her bezeye aynı işlemi yaparak üstüste diziyoruz.
  4. Daha sonra üstüste dizdiğimiz yufkaları inceltiyoruz ve küçük küçük parçalar halinde kesiyoruz.Kıymalı harç ile doldurup 4 kenarı kapatıyoruz.Ve yağlanmış tepsiye aralarında boşluk kalmayacak şekilde diziyoruz.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Bu arada dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurdumuzu sos haline getiriyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız mantımızı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.

Not

Boşnak mantısı tarifi biraz zahmetli olsa gerçekten emek verdiğinize değecek lezzete sahip, şimdiden afiyet olsun.

duygu: