X
    Categories: Faydalı Tarif BilgileriMutfak Notları

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?

köpüklü türk kahvesi tarifi

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Orta şekerli Bol Köpüklü Türk Kahvesi yapılışını sizinle paylaşmak istedik…

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı soğuk su (buzdolabından)
  • 2 çay kaşığı tepeleme ince öğütülmüş türk kahvesi
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır ?

  1. İlk olarak kahvemizin ince öğütülmüş olmasına dikkat ediyoruz. Cezvemizin içine türk kahvesini,şekeri ve soğuk suyu koyup ocağa almadan bir güzel karıştırıyoruz.
  2. Kısık ateşte karıştırmadan kaynamasını bekliyoruz. Taşmaya yakın ocaktan alıyoruz ve biraz karıştırıp tekrar ocağa alıyoruz ve tekrar taşmasına yakın alıp bardaklara köpüğünü paylaştırıyoruz.
  3. Bardakların yarısına kadar koyup tekrar ocağa alıyoruz. Bir taşım kaynatıp tekrar bardakları paylaştırıyoruz.

Not

Bol Köpüklü Türk Kahvesi yapmak için cezveyi 3 kere ocağa almaktan kaçınmayın. Afiyet bal şeker olsun.

simge serçe: