X
    Categories: Kek ve Tart TarifleriTatlı Tarifleri

Bezeli Tart Tarifi

Bezeli Tart Tarifi

Bezeli Tart Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45-50 Dakika

Tart sevmeyenimiz yoktur herhalde.Tatlısından tuzlusuna kadar birçok çeşidini yaptığımız tart tarifini hiç bezeli denediniz mi? Hadi o zaman bezeli tart tarifine geçelim.

Hamuru için

  • 300 gr. un
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Dolgusu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 4 yemek kaşığı labne peynir
  • Beze (üzeri için)

Bezeli Tart Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.Orta sertlikte bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.Ardından hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Daha sonra hamurumuzu bir merdane yardımıyla tart kalıbı boyutunda açıyoruz ve yağladığımız tart kalıbına yerleştiriyoruz.Hamurun üzerine çatalla delikler açıp yağlı kağıt seriyoruz.Kabarmaması için üzerine bakliyet serperek önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.Daha sonra bakliyatlarla birlikte yağlı kağıdı alıp 15 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz.
  3. Daha sonra dolgusu için krem şantiyi süt ile kıvam alana kadar çırpıyoruz.Daha sonra labne peyniride ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Tartımızı fırından çıkarıp biraz ılınmaya bırakıyoruz.Ilındıktan sonra dolgu harıcımızı ortaya yayıyoruz.Son olarak üzerine bezeleri ekleyip bezelerin üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Çok lezzetli bezeli tart tarifini mutlaka denemelisiniz.Eğer bezeyi de evde kendiniz hazırlamak isterseniz beze tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

duygu: