X
    Categories: Yemek TarifleriFaydalı Tarif BilgileriMutfak NotlarıHamurişi Tarifleri

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Sabah kahvaltılarında özellikle sıcacık bazlama nasıl da güzel gider. Hemen bir çay koyup bir de bazlamamızı açalım mı ne dersiniz?

Malzemeler

  • 1 kaşık kuru maya
  • 1 kaşık şeker
  • 3 kaşık çiçek yağ
  • 6 bardak un
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • Yarım bardak su

Bazlama Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kabın içine kuru mayamızı, şekerimizi ve 1 bardak  suyumuzu koyup iyice eritiyoruz. Üzerinde tuzumuzu, çiçek yağımızı ilave edip unumuzu da eliyoruz içine.
  2. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini bir bez ile örtüp yarım saat bekletiyoruz. Bu hamurumuzu 6 parçaya bölüp bezelerimizi hazırlıyoruz. Hamurumuzu oklava ile açıp 1 cm kalınlığında ve geniş bir biçimde açıyoruz.
  3. Teflon tavamızda yağ koymadan pişiriyoruz.

Not

Afiyet olsun.

duygu: