X
    Categories: Yemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Çok seveceğiniz Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyeleri cam kavanoza koyup dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Aman sıcakken ağzını kapatmayın 😉

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • Un (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram beyaz peynir
  • Çörek otu,susam

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapılışı

  1. Geniş bir yoğurma kabının içine yaklaşık 2 bardak unumuzu eleyerek koyuyoruz. Ortasını çukur yapıp 1 yumurta, tereyağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvamına gelince içine beyaz peyniri de atıp biraz daha yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzu hafif unla serpilmiş tezgahın üstüne alıp merdane yardımı ile acıyoruz. Yapışmaması için cok az da üzerine un serpiyoruz. Yarım cm.olacak şekilde inceltiyoruz.
  3. İstediğimiz kurabiye kalıbı ile şekiller çıkartıp, yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz. Kalan 1 yumurtayı çırpıp fırça yardımı ile kurabiyerlimizin üzerilerine sürüyoruz. Yumurta üzerinde kurumadan çörek otu yada susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pempeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişiryoruz.

Not

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

simge serçe: