X
    Categories: Yemek TarifleriMeze Tarifleri

Balkabaklı Humus Tarifi

Balkabaklı Humus Nasıl Yapılır

Balkabaklı Humus Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Humus tarifini hemen hemen herkez bilir ve evinde uygular. Ama aslında her sebzenin humusu yapılabilir. Daha önce sizlerle havuçlu humus tarifini paylaşmıştım. Ben bu kez balkabaklı humus tarifini paylaşıyorum. Yapımı klasik nohutlu humustan daha kolay olan balkabaklı humusu özellikle nohut tüketmeyenler için öneririm. Tezgahlarda hala yerini koruyan balkabağını alıp tarifi denemek için fazla beklemeyin 😉

Malzemeler

  • Yarım kilo balkabağı
  • 1-2 adet kırmızı tatlı biber
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Balkabaklı Humus Yapılışı

  1. Balkabağını bütün almışsanız sert kabuğunu kesip atıyoruz ve kabağı küçük küçük doğruyoruz. Bir tavada yağı erittikten sonra balkabaklarını yumuşayana ve hafif kızarana kadar çevirerek kavuruyoruz.
  2. Sarımsakları ince ince doğruyoruz ve tuz ile birlikte balkabaklarının yanına kavrulmaya bırakıyoruz. Bir yanda kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz.
  3. Kavrulan balkabaklarını biraz soğuttuktan sonra blender’ın içine alıyoruz. Doğranan kırmızı biberleri, limon suyu, tahin, kimyon ve karabiberi de içine koyuyoruz.
  4. Püre haline gelene kadar blendır’dan geçiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine kabağın çekirdeğini kabuklarından çıkartıp biraz tavada kavurarak süsleyip servis edebilirsiniz. 😉

Balkabaklı Humus – Tarif Önerisi

Balkabaklı humus tarifi hazırdır. Nohutsuz humus olmaz diyenler ise 250 gram nohutu haşlayıp içine ilave edebilirler. 😉 Afiyetle…

simge serçe: