X
    Categories: Çorba Tarifleri

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Bence mutlaka da bu balık çorbası tarifini,  özellikle de çocuklarınız için yapın. Eğer balık kokuyor diye yemek istemezse çocuğunuz, sarımsak koyun içine, o şekilde içirin. Bir kaşık bile içse yeter:)

Malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rendelenmiş patates
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su
  • 6-8 dal maydanoz
  • tuz
  • limon
  • pul biber
  • karabiber

Balık Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 6 su bardağı suya levreğinizden çıkardığınız kılçık ve yemekte kullanamayacağınız etli kısımları ve kabuğu soyulmuş bir bütün kuru soğanı koyup haşlamaya bırakın.Balık etleri haşlanınca sudan çıkartıp dikkatlice kılçıklardan ayıklayın.Suyu süzün ve suyunda da kılçık kalmadığına emin olun.
  2. Ayrı bir tencerede un ile zeytinyağı, unun kokusu gidene kadar kavurun.Üzerine rendelenmiş patates ve havucu ilave edin.Suyunu da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Ayıkladığınız balıketlerini de ekledikten sonra tuzunu ilave edin ve bir taşım kaynatın.En son doğranmış maydanozları koyup ocağın altını kapatın.

Not

Kaselere paylaştırıp, dilerseniz üzerine limon, karabiber ve pul biber serperek servis yapın.

duygu: