X
    Categories: Yemek TarifleriÇorba Tarifleri

Ayran Aşı Çorbası

ayran aşı çorbası tarifi

Ayran Aşı Çorbası

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Naneli Ayran Aşı Çorbasını yaz aylarının çorbası olaak menülerinize ekleyebilirsiniz.hem ferahlamış hemde lezzete doymuş olacaksınız.

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı su
  • bolca kuru nane
  • Tuz

Ayran Aşı Çorbası Yapılışı

  1. Buğdayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Islanmış buğdayları süzüp bir güzel yumşayıncaya haşlıyoruz. Bir kenarda ılımaya bırakıyoruz.
  2. Diğer bir yandan yoğurdu su ile ayran kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Haşlanmış buğdayı ve nohutuda ilave edip, tuzu ve naneyide ekleyip güzel bir şekilde karıştırıyoruz.

Not

Ayran Aşı Çorbasını soğuk servis yapınız. Afiyet olsun.

simge serçe: