X
    Categories: Aperatif TariflerYemek TarifleriHamurişi Tarifleri

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi

Akıtma Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Bugün sizlere sabah kahvaltısında ya da günün herhangi bir öğününde sıcacık yiyebileceğiniz nefis akıtma tarifini anlatacağım. Akıtma tarifi kolay olmakla birlikte çay ya da ayran ile tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kilo buğday unu
  • 1 çorba kaşığı maya
  • Günlük süt
  • Tereyağı
  • Süzme bal
  • Tuz

Akıtma Tarifi Yapılışı

  1. Buğday ununu, mayayı, sütü ve tuzu karıştırarak boza kıvamında hamur elde edilir.  Üzeri örtülerek ılık bir ortamda mayalanması beklenir. Bir teflon tavayı orta ısılı ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanmış hamurdan kepçe kepçe alınıp tavaya dökülür ve yayılır. Yanmayacak şekilde alt ve üstü pişirilir. Pişen akıtmalar tereyağı ile yağlanıp, yanında süzme balla servis yapılır.

Not

Afiyet olsun.

duygu: