X
    Categories: Yemek TarifleriEt Yemekleri

Adana Kebap Tarifi

adana kebap tarifi

Adana Kebap Tarifi

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Etin ve acının muhteşem uyumu, düşünürken ağız sulandıran Adana Kebap Tarifi veriyorum sizlere… Kabul edelim ki acısız da lezzetli oluyor 😉

Malzemeler

  • yarım kilo yağlı kıyma
  • yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • pulbiber, tuz
  • şiş

Adana Kebap Yapılışı

  1. Genişçe bir kapta bütün malzemeleri güzelce karştırıp yoğuruyoruz. Buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  2. Kebebı avcunuzun içinde sıkıştırıp yuvarlıyoruz. Ve şişlere diziyoruz. Kömür ateşinde sıkça cevirerek pişiriyoruz
  3. Kömüre domates biber ve pide ekmeği atıp, kebabın lezeetine lezzet katabilirsiniz.

Not

Adana Kebap Tarifimiz hazırdır Afiyet olsun.

simge serçe: