X
    Categories: Yemek TarifleriMutfak NotlarıKış ve Yaz HazırlıklarıKahvaltılık Tarifler

Acuka Tarifi

Acuka Tarifi

Acuka Tarifi

Kaç Kişilik: 10

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Kahvaltı sofralarına çok yakışan, özellikle acı sevenlerin bayılarak yiyeceği acuka tarifini vereceğim.Ev yapımı acukanın da lezzeti bir başka oluyor diyenler için hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
  • 5 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik ve nane
  • tuz

Acuka Tarifinin Yapılışı

  1. Öncelikle tavamıza zeytinyağını alıyoruz, biraz ısındıktan sonra salçaları ekliyoruz.Kısa bir süre kavuruyoruz.
  2. Ocaktan alıp içerisine kalan diğer malzemeleri ekliyoruz.
  3. Saklama kaplarına alıp buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Not

Acuka tarifini hazırladıktan sonra buzdolabında saklamanız gerekmektedir.Afiyet olsun.

duygu: