X
    Categories: Yemek TarifleriMeze Tarifleri

Acılı Peynir Ezmesi Tarifi

Acılı Peynir Ezmesi Tarifi

Acılı Peynir Ezmesi Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Nefis mi nefis acılı peynir ezmesi , meze sofranızda olmazsa olmaz olup, ağız tadınıza layıktır.

Malzemeler

  • 200 gram tulum peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 kahve fincanı fındık
  • 1 yemek kaşığı kuru kahve
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Acılı Peynir Ezmesi Tarifi Yapılışı

  1. Peynirleri çatalla iyice ezin. İçerisine azar azar zeytinyağı ilave ederek ezme işlemine devam edin.
  2. Fındık ve bademi havanda dövebilir ya da mutfak robotundan geçirebilirsiniz. Ezilen peynirlerin içerisinde dövülen fındık ve bademi ilave edin.  Salça, kuru kahve ve kekiği ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Cam kavanozun en altına maydanozları yerleştirin ve hazırlanan ezmeyi üzerine dökün. Kavanozun kapağını kapatmadan önce üzerine zeytinyağı gezdirin. Işık görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
  4. Servis edeceğiniz zaman tabağa alıp üzerine pul biber ekleyerek servis edin.

Not

Afiyet olsun.

simge serçe: