X
    Categories: Çorba Tarifleri

Karalahana Çorbası

karalahana corbası tarifi

   
      
         

Karalahana Çorbası

      

      

         

Kaç Kişilik: 6-8

         

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

         

Pişirme Süresi: 25 Dakika

      

      

         
            

Kış çorbaları arasına Karalahana Çorbasını mutlaka koymalı ve ilk fırsatta denemelisiniz…

         

      

      

         
            

Malzemeler

         

         

                
  • 250 gram haşlanmış barbunya
  •             

  • 2 demet karalahana
  •             

  • 1 adet konserve tane mısır(haşlanmışta olabilir)
  •             

  • 2 adet orta boy soğan
  •             

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  •             

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • tuz, karabiber, acı yada tatlı kuru kırmızı biber
  •          

      

      

         
            

Karalahana Çorbası Yapılışı

         

         

                
  1. Öncelikle bir kabın içerisine karalahanayı ince ince doğrayıp üzerine biraz tuz koyup karalahanamızı ovuyoruz. Böylelikle acısının çıkmasını sağlıyoruz.
  2.             

  3. Tencerede zeytinyağı ve tereyağını koyup üzerine yemeklik doğradığımız soğanları koyup biraz kavuruyoruz. Üzerine lahanayı ilave edip suyumuzu da katıp kaynamaya bırakıyoruz. Karalahana yumuşadıktan sonra mısırları, barbunyayı ve kırmızı biberleri ilave ediyoruz.
  4.             

  5. 10 dakika kadar hepsini birlikte kaynattıktan sonra tuzu ve kararbiberide ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
  6.          

      

      

         
            

Not

         

         

Karalahana Çorbası sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

      

   

simge serçe: