taze fasülye
zeytinyağlı taze fasülye tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasülye

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Zeytinyağlı yemeklerden en çok tercih edilen tazafasülyenin bu kez salçasız olanının tarifini veriyorum. Ana yemek olarak salçalı yemek tercih ettiyseniz, zeytinyağlı taze fasülyeyi salçasız sade tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy yemeklik domates
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,şeker

Zeytinyağlı Taze Fasülye Yapılışı

  1. Taze fasülyeleri yıkayıp,kılçıklarını ayıklıyoruz. Ve büyüklüğüne göre ister elimizle ister bıraçkal ikiye yada üçe bölelim.
  2. Tenceremizin içine zeytinyağını koyup biraz ısıtınca yemeklik doğtanmış soğanımızı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine kabuğu soyulmuş ve iri iri doğranmış domatesimizi ve ayıkladıgımız fasülyeleri de ekleyiyoruz. Karıştırmadan üzerlerini örtçek kadar sıcak su koyuyoruz. Tuzu ve bir tutam şekeri de atıp kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. 30 dakika sonra yemeğimiz hazırdır.

Not

Soğuk yada sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER