Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Bugün de zeytinyağlı taze barbunya yemeği tarifini anlatacağım. Sebzeler ile donatılmış, zeytinyağı ile tatlandırılıp maydanoz ile  süslenerek yapılan bu yemek ağız tadınıza hitap edecektir.

Malzemeler

  • 1 kg taze barbunya
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 adet yeşil ve kırmızı biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 demet maydanoz

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle barbunyalar bol suda 10-12 dk boyunca haşlanır. Tencere içerisine yağ koyulur ve kızgınlaşınca doğranan soğan, havuç ve biberler eklenir.
  2. Sebzeler hafif kızardığında ise domates salçası ilave edilerek karıştırılır.
  3. Üzerine haşlanmış barbunya, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domates, tuz ve su  eklenerek karıştırılır. Yaklaşık 3-40 dk sonra piştikten sonra yemeği kontrol edebilirsiniz.

Not

Eğer pişmişse üzerine yemeğin üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

CEVAP VER