Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 8 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Kış aylarında bolca tüketmemiz gereken kereviz en sağlıklı sebzelerden biridir.Bu kışı da sağlıklı geçirmek için zeytinyağlı kerevize sofranızda yer ayırmanızda fayda var.

Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • yarım limon suyu
  • zeytinyağı
  • tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

  1. Baştan söylemek isterim, ben zeytinyağlıları biraz kavurarak yapmayı severim o yüzden öncelikle soğanımızı doğruyoruz.Yemeklikten biraz daha büyük olabilir.
  2. Soğanlarımızı zeytinyağıyla biraz kavrulmaya bırakıyoruz.O arada kerevizlerimizi soyup dilimliyoruz.Aynı zamanda kereviz yaprakları tazeyse yaprak kısımlarını koparıp yemeğimize koyabiliriz.Kerevizleri soğanımızın üzerine eklerek biraz daha kavuruyoruz.
  3. Ardından patateslerimizi de soyup dilimliyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  4. Böylece biraz daha kavurup su, limon suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyoruz.Malzemelerimiz yumuşayana kadar pişmesi gerekmektedir.

Not

Zeytinyağlı yemekler dinlendiğinde daha da lezzetli olurlar.Zeytinyağlı kereviz tarifini 1 gün önceden hazırlayıp, ertesi gün servis etmenizi tavsiye ederim, afiyet olsun.

CEVAP VER