zeytinyagli-enginar-tarifi
Enginar Kalbi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Kaç Kişilik: 2-3

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çok faydalı bir sebzeyle mutfaklardayız bugün de.Zeytinyağlı enginar ile sofralarımıza renk gelicek. Dereotunun ve zeytinyağının verdiği tat ile zeytinyağlı enginarımızı hazırlamaya başlayalım.

Malzemeler

  • 6 tane enginar
  • 500 gram garnitür
  • 1 soğanın yarısı
  • 1  bardak su
  • 1 limonun yarısı
  • 2 çay kaşığı şeker
  • .5 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yeteri kadar tuz

Zeytinyağlı Enginar Tarifinin Yapılışı

  1. Enginarlarımızın sapını ve yapraklarını kesiyoruz.Enginarın tüylü bir kısmı kalıcaktır onu da bıçakla keselim.Böyle soyduğumuz her enginarı bir kaba limonlu su hazırlayarak içine atalım.Soğanımızı ilk olarak rendeleyelim.Bir tencereye de zeytinyağımızı ve soğanlarımızı ilave edelim.Üzerine biraz da tuz ekleyelim.500 gram garnitürümüzü de ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.Malzemelerimiz kavrulduktan sonra ocağın altını kapatalım.
  2. 1 kaba 1 çay bardağı zeytinyağımızı,tuzumuzu,2 çay kaşığı şekerimizi ve  1 limonun yarısının suyunu ilave edelim.Enginarlarımızı genişçe bir tencereye koyalım ve enginarların içine garnitürlerimizi koyalım.Kalan garnitürleri de tencerenin içine boşaltalım.Önce hazırladığımız karışımı sonra da sonra da 1 bardak suyu tenceremize dökelim yavaşça.Kapağını kapatıp tenceremizi ocağa alalım ve 15-20 dakika boyunca içine kaşık  değdirmeden pişirelim.

Not

Altını kapattıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve servis edin,afiyet olsun

CEVAP VER