X
    Categories: Pratik TariflerPratik Yemek TarifleriYemek TarifleriZeytinyağlı Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 25 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Zeytinyağlıların gözdesi barbunya tezgahlarda yerini aldığına göre şöyle mis gibi bir zeytinyağlı barbunya tarifine de yer verelim istedik. Hele ki yaz aylarında sıcak havalardan dolayı insanın canı pek birşey yemek istemez. İşte öyle bir anda dolaptan çıkarıp sofraya koyacağınız zeytinyağlı barbunya tüm beğenileri toplayacak bir tarif 🙂

Malzemeler

  • 1 kg. barbunya
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı

  1. Zeytinyağlı barbunya yapımına barbunyaları ayıklayarak başlıyoruz. Ayıkladığımız barbunyaları yıkayıp bir süzgece alıp bir kenara koyuyoruz.
  2. Soğanları küp küp doğrayı tenceremize alıyoruz. Üzerine zeytinyağını ekleyip soğanlar biraz yumuşayana kadar çeviriyoruz. Daha sonra üzerine barbunyayı ekleyip kokusu çıkana kadar biraz kavuruyoruz.
  3. Son olarak üzerine küp doğranmış domates, minik doğranmış sarımsak, tuz ve şeker ilave edip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekledikten sonra zeytinyağlı barbunyayı pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekip barbunyalar yumuşayınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Zeytinyağlı Barbunya – Tarif Notu

Tabi evrensel bir kural olan zeytinyağlıların bir gün dilendikten sonra servis edilmesi halinde lezzetinin kat be kat artttığı söylenir. Bizce de bu zeytinyağlı barbunya için kesinlikle doğrudur 🙂 O yüzden bir gün dinlendirtikten sonra servis etmenizi tavsiye ediyoruz…

duygu: