zencefilli karides tarifi
zencefilli karides tarifi

Zencefilli Karides Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Türk mutfağının son yıllarda daha çok kullandığı zencefili hemen her yemekte aroma vermesi için kullanabilirsiniz. Biz bu kez zencefilli karides denedik ve çok beğendik…

Malzemeler

  • Yarım kilo ayıklanmış karides
  • 100 gram taze zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı Kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı acı toz biber
  • zeytinyağı (kızartmak için)
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

Zencefilli Karides Yapılışı

  1. Bir kabın içerisine suyu, kaya tuzunu, acı toz biberi ve yarım yemek kaşığı toz şekeri koyup karıştırıyoruz. İçine güzelce yıkadığımız ayıklanmış karidesleri koyup yaklaışık 20 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Sarımsakları ve zencefili minicik doğruyoruz. Tavanın içine biraz zeytinyağı ile birlikte pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavuruyoruz. İçine 1 yemek kaşığı şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Sosu içine çeken karidesleri süzüp tavaya atıyoruz. Ve 5-6 dakika orta ateşte kızartıyoruz. Tavanın içindeki suyuyla birlikte servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Not

Zencefilli karides tarifinin soslarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER