yumurtali-patlıcan-kızartmasi-tarifi
yumurtali-patlıcan-kızartmasi-tarifi

Yumurtalı Patlıcan Kızartması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Çocukluğumda ağzımda kalan o acılık tadı yüzünden tek yemediğim sebze patlıcan olmuştur. Geçtiğimiz yıllarda yumurtalı patlıcan kızartması deneme girişimim olmuştu. Sanki bambaşka tatlı lezzeti olan bir sebze gibi oluyor. Sizde ilk fırsatta çok pratik yumurtalı patlıcan kızartması tarifini denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet topan patlıcan(normal patlıcanda olabilir)
  • 2 yumurta
  • Galeta unu
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Yumurtalı Patlıcan Kızartması Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanımızı yıkıyoruz baş ve sap kısmını atıyoruz. 1 cm. kalınlığında olacak şekilde halka halka dilimliyoruz. (Benim patlıcanım çok tombul olduğu için halkalarıda tekrar ikiye bölüp kızarttım.)
  2. Bir tabağın içine 2 yumurtayı çırpıyoruz. bBşka bir tabağa da galeta ununu koyuyoruz. Kızartma tavasında yağımızı kızdırıyoruz.
  3. Patlıcan dilimlerini önce yumurtaya sonra galeta ununa bandırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uyguluyoruz. Yanında yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Not

Yumurtalı patlıcan kızartması hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER