Yumurta Kapama Tarifi
Yumurta Kapama Tarifi

Yumurta Kapama Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 7 Dakika

Öğrenci evindeyken ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma ne zamandır yapmadığım yumurta kapama tarifi geldi. Özene bezene hazırladığım yemeği arkadaşlar da beğendi.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pulbiber
  • kırmızı biber

Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin bir kap içerisine yumurtaları koyup üzerine sıcak su ekleyerek haşlayın. Yalnız çok sıcak olmasına gerek yok çünkü yumurtalar çatlayabilir de. Haşlanan yumurtaların kabukları soyulup ortadan ikiye kesin. Kesilen kısımlar altta kalacak şekilde servis tabağına yerleştirin.
  2. Bir tavada tereyağını eritin. Yağ eriyince kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırın. Hazırlanan sosu yumurtaların üzerinde gezdirin. Yumurtaların üzerine pul biber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Not

Afiyet olsun

CEVAP VER