Yulaflı Kurabiye Tarifi
Yulaflı Kurabiye Tarifi

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 15-20 Dakika

Lezzetine doyum olmayan hem de çok sağlıklı yulaflı kurabiye tarifini vereceğim.Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu lezzetli yulaflı kurabiye tarifini çabucak hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4/3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım su bardağı kuru üzüm,incir kayısı karışımı (minik doğranmış)

Yulaflı Kurabiye Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına tereyağı, yumurta ve şekeri alıp çırpıyoruz.Üzerine kuruyemişler dışında kalan tüm malzemeyi de ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Son olarak da kuruyemişleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.Fırında daha fazla tutmamaya dikkat etmelisiniz yoksa yulaflı kurabiyeler sertleşecektir.Ayrıca fırından çıkardığınızda dağılmaması için 10 dakika kadar beklettikten sonra tepsiden alabilirsiniz.

Not

Sevdiklerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz ve çayın çok yakışacak yulaflı kurabiye tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER