Yoğurtlu Süt Tatlısı Tarifi
Yoğurtlu Süt Tatlısı Tarifi

Yoğurtlu Süt Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Göçmen bir aileden geldiğim için çok bilinmeyen bu nefis lezzetler bizim evde sürekli yapılır 🙂 Hem bu enfes lezzetleri yaşatmak adına benimde en sık yaptığım tatlılardan biri olan yoğurtlu süt tatlısı tarifini vermek istiyorum.

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağına yakın şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 4/3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağına yakın su

Yoğurtlu Süt Tatlısı Yapılışı

  1. Öncelikle süt, irmik ve şeker bir tencereye alınır ve ocağın üstünde ara ara karıştırarak kıvam alana kadar pişrilir.Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakılır.
  2. Bu sırada şerbeti için şeker ve su şeker eriyene kadar kaynatılır ve ocağın altı kapatılır.
  3. Soğuyan irmikli karışıma yumurta, yoğurt ve karbonat konur güzelce karıştırılır.Çok geniş olmayan bir tepsiye bu karışım dökülür ve önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  4. Fırından çıkan tatlı üzerine 5 dakika kadar bekledikten sonra sıcakken şerbeti dökülür ve buzdolabında soğuduktan sonra servis edilir.

Not

Lezzetiyle sizi kendine hayran bırakacak yoğurtlu süt tatlısı tarifi işte bu kadar da kolay.Şimdiden afiyetler dilerim.

CEVAP VER