Yoğurtlu Pancar Tarifi
Yoğurtlu Pancar Tarifi

Yoğurtlu Pancar Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Yoğurtlu pancar tarifi hem meze olarak hem de salata olarak yemeklerin yanına çok yakışıyor.Harika bir meze harika bir lezzet ve kış bitmeden mutlaka denemek gerek 🙂

Malzemeler

  • 4 adet pancar (rendelenmiş)
  • 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Yoğurtlu Pancar Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağı tavamıza alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine pancarı ekleyip pancarlar suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Ardından yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırıp kavurduğumuz pancarları ekleyip karıştırıyoruz.

Not

Yoğurtlu pancar salatası tarifini buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER