Yoğurtlu havuç mezesi nasıl yapılır
Yoğurtlu havuç mezesi tarifi

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Az malzeme ile harika bir meze yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz.Her yemeğin yanına çok yakışan yoğurtlu havuç mezesi tarifine geçelim o zaman.

Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Havuçları soyup rendeledikten sonra içine zeytinyağı koyduğumuz tavada güzelce kavuruyoruz.
  2. Havuçları kavurduktan sonra bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra yoğurdu bir kaba aktarıp tuz ve sarımsağı da ilave edip karıştırıyoruz soğuyan havuçlarıda bu kaba alıp iyice karıştırdıktan sonra 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıp tüketebilirsiniz.

Not

Yoğurtlu havuç mezesitarifi hazırdır afiyet olsun…

CEVAP VER