Yoğurlu Çılbır Yapımı
Yoğurlu Çılbır Yapılışı

Yoğurtlu Çılbır Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Yoğurtlu çılbır tarifi yaz kış yiyebileceğimiz hafif ve besleyici bir yemektir. Doyurucu özelliği olan çılbırı dilediğiniz öğünde de afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2-3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • pul biber
  • tuz
  • 250 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Yoğurtlu Çılbır Yapılışı

  1. Geniş bir tava içerisinde az miktarda suyu kaynatın ve tuz ekleyin. Kaynayan suya yumurtaları kırarak 5 dk kadar kaynatın.
  2. Bir kaşık yardımıyla pişen yumurtaları sudan alarak servis tabağına yerleştirin.
  3. Ayrı bir kapta ince kıyılmış bir diş sarımsakla hazırlayacağınız yoğurdu yumurtarların üzerine gezdirin. Daha sonra tereyağını tavada eritip pul biber ekleyin. Hazırladığınız biberli sosuda yumurtaların üzerine gezdirin ve servis edin.

Not

Yoğurtlu çılbır tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER