Yer Elması Yemeği Tarifi
Yer Elması Yemeği Tarifi

Yer Elması Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Yer elmasını alıp meyve gibi soyup yemekten başka yemeğini de yapabileceğimizi biliyor muydunuz?Hem sofralarınıza yeni bir zeytinyağlı çeşidi, hem de farklı bir lezzet katalım ve bugün yer elması yemeği tarifini paylaşalım.

Malzemeler

  • Yarın kg. yer elması
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet portakal suyu

Yer Elması Yemeğinin Yapılışı

  1. Öncelikle soğanlarımızı doğruyoruz.Ve zeytinyağında pembeleşmeye yakın soteliyoruz.
  2. Havuçlarımızı küçük küçük doğrayıp soğanlarımızla buluşturuyor ve biraz kavuruyoruz.
  3. Diğer taraftan yer elmalarını güzelce yıkayıp soyuyoruz.Yemeklik doğradıktan sonra tencerimize atıyoruz.Üzerine tuz, şeker, su ve portakal suyunu ekleyip, yer elmaları yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Not

Çok pratik zeytinyağlı yemek tarifi olan yer elması tarifini en az birkaç saat dinlendirdikten sonra soğuk servis edebilirsini.Afiyet olsun.

CEVAP VER